Veelgestelde vragen
Hoe meld ik me aan voor een behandeling?
U kunt snel en simpel een bericht sturen via WhatsApp, e-mailen of bellen voor een afspraak.
Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00 – 17.00.
De telefoon wordt aangenomen door het assistenten team van huisartsenpraktijk Stroe. Het kan voorkomen dat zij met een medische handeling bezig zijn, waardoor ze niet direct de telefoon kunnen opnemen. Laat gerust een bericht achter. Zij bellen u zo spoedig mogelijk terug.
Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie?
Voor fysiotherapie heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts, specialist en/of zorgverzekeraar. U mag dus zelf contact opnemen voor een afspraak.
Wordt mijn behandeling vergoed?
De meeste aandoeningen vallen onder uw aanvullende verzekering. Deze moet u wel zelf afsluiten bij uw zorgverzekeraar.
Een aantal chronische indicaties worden vergoed vanuit de basisverzekering. Let wel op dat u meestal de eerste 20 behandelingen zelf, of uit uw aanvullende pakket moet overbruggen.
Heeft u hier vragen over, neem gerust contact op!
Moet ik een eigen risico betalen?
Voor de aanvullende verzekering hoeft u geen eigen risico te betalen. Dit is voor de meeste aandoeningen van toepassing.
Alleen als u een chronische indicatie heeft vanuit de basisverzekering kan het zijn dat u eerst uw eigen risico moet aanspreken.
Ik heb alleen een basisverzekering, wat nu?
Als u alleen een basisverzekering heeft afgesloten, zullen de meeste aandoeningen niet worden vergoed door uw zorgverzekeraar.
Uiteraard kunt u ook dan bij ons terecht. U krijgt de afspraken maandelijks op factuur via e-mail of briefpost.
Voor de actuele tarieven bekijk de prijslijst op onze website.
Met welke zorgverzekeraars hebben jullie een contract?
Wij hebben contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars.
Hoe kan ik een afspraak verplaatsen of afzeggen?
Via WhatsApp, telefonisch of e-mail kunt u uw afspraak verplaatsen en/of afzeggen. Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00 – 17.00. In het weekend kunt u gebruik maken van WhatsApp of e-mail.
Let op dat u de afspraak minimaal 24 uur voor de behandeling annuleert. Anders zijn wij genoodzaakt een niet nagekomen behandeling te berekenen.
U kunt niet nagekomen afspraken ook niet declareren bij uw zorgverzekeraar.
Wat moet ik meenemen naar de behandeling?
Voor uw eerste behandeling is het belangrijk dat u een legitimatie bewijs meebrengt.
Ook zou het fijn zijn als u naar elke behandeling een kleine en grote handdoek meeneemt voor op de behandelbank.
Mag ik zelf bepalen door wie ik behandeld wil worden?
Uiteraard! U kunt bij het maken van een afspraak aangeven door wie u graag gezien wilt worden. Wilt u zo spoedig mogelijk terecht, dan kijken wij welke collega het snelste plek voor u heeft.
Kan ik fysiotherapie aan huis krijgen?
Voor specifieke indicaties, bijvoorbeeld na een operatie, kan het noodzakelijk zijn om bij u thuis te komen voor therapie. Wij zullen dit vooraf met u bespreken en afstemmen op de persoonlijke situatie. In de meeste gevallen is hiervoor een verwijzing nodig van huisarts of specialist.
Wat is dry needling?
Dry needling is een behandelmethode voor spierklachten welke ingezet kan worden als onderdeel binnen de fysiotherapeutische behandeling.
Het kan worden toegepast op triggerpoints in een spier. Deze triggerpoints zijn meestal bekend als pijnlijke verhardingen of spierknopen. Om deze triggerpoints uit te schakelen, worden ze door middel van een zeer klein naaldje aangeprikt. Hierdoor reageert en ontlaadt de spier, waardoor er ontspanning ontstaat.
Dry needling kan een zeer snelle en effectieve behandelmethode zijn voor voornamelijk spierklachten.
Dry needling wordt bij Fysiotherapie Stroe altijd toegepast i.c.m. andere fysiotherapeutische behandelmethodes, zodat de gegeven therapie volledig en effectief is.
Wat is echografie?
Echografie is een onderzoekstechniek waarbij we met behulp van geluidsgolven een bewegend beeld kunnen maken van de structuren (banden, spieren, pezen, slijmbeurs) in het lichaam. Een echo is pijnloos en onschadelijk. Een echo kan worden gebruikt om uw klachten op te sporen, maar kan ook ter evaluatie dienen. Denk hierbij aan de terugkeer naar uw sportactiviteiten of werkzaamheden.
Wat is het verschil tussen een fysiotherapeut en manuele therapeut?
Manuele therapie is een driejarige masteropleiding die na de reguliere HBO-opleiding fysiotherapie gevolgd wordt.
Een manueel therapeut is gespecialiseerd in stoornissen aan gewrichten, spieren en zenuwen. Manuele therapie staat vaak vooral bekend om een aantal specifieke technieken (o.a. het manipuleren ofwel het ‘kraken’), maar is nog veel breder dan dit. Het doel van manuele therapie is het beter laten bewegen van gewrichten, gecombineerd met afname van spierspanning, oefentherapie en (houdings)adviezen.
Wat doet een kinderfysiotherapeut?
Een kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met een motorische hulpvraag bij zowel grove- als fijne motoriek. Denk hierbij aan:
0-2 jaar: Een voorkeurshouding voor de allerkleinste, moeite met buikligging, kruipen, staan, lopen.
2-4 jaar: Veel vallen, vragen over voeten, looppatroon, advies schoeisel.
Basisschoolleeftijd: Moeite met springen, gooien & vangen, klimmen & klauteren, verminderde kracht in armen of benen, moeite met gymmen of sporten, knippen, kleuren, schrijven. Pijn in handen, hakken of knieën.